Pinseoratoriet
28. September 2015

Circle Songs & impro

Circlesong workshop in Copenhagen

En hel dag med circlesongs og livsbekræftende kreativ sang. På workshoppen får du både udforsket din egen kreativitet og insider-viden om Bobby McFerrins originale circlesongs.

Leg og nærvær

På denne workshop får du et indblik i hvad circlesongs er, mulighed for at skabe dem i praksis og inspiration til at arbejde videre selv. Workshoppen har en legende og praktisk tilgang og tager udgangspunkt i musikalsk nærvær, enkle tekniske metoder og kreativt fællesskab.

Bobby McFerrin kreative metode

Circlesongs er en blanding af jam session, komposition i nuet, og et medie til at udfolde din kreative side. Begrebet blev opfundet af Bobby McFerrin i 90’erne, og han har siden 1997 turneret verden rundt med sit ensemble Voicestra og lavet fuldstændig improviserede koncerter bygget op om denne form.

Korledelse i nuet

Circlesongs er en anderledes form for kor, hvor musikken er i selve skabelsesprocessen. Det kræver en anden tilgang at lede en process til et ukendt resultat, men til gengæld kan det give inspiration tilbage til det traditionelle korarbejde, både for korledere og sangere.

Unikt indblik i circlesongs

Kristian skrev i 2008 sit afgangsprojekt på Det Jyske Musikkonservatorium, og det handlede om McFerrin og Voicestras musik. Opgaven blev et unikt indblik i McFerrins musikalske univers og indeholder 150 siders transkriptioner af 11 koncerter, hvoraf han selv var med på 10 dages turné med gruppen i USA. Workshoppen inkluderer et lille oplæg baseret på Kristians studier af circlesongs og eksempler fra McFerrins egne koncerter.

Læs mere om Kristian og se videoer fra hans debutkoncert.

Music that flows from this moment to the next. The concept of circlesongs originates from Bobby McFerrin, who has made improvised concerts since 1997 entirely by making the music build and develop step by step. In this workshop we will work with making music this way ourselves. Building patterns on top of each other is the fundamentals, and if time an skills are up for it, we will explore both the “circular” and the “linear” aspect of a circlesong.